5. Győrer Tribologie- und Effizienztagung


2018. június 19-20. között immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Győrer Tribologie- und Effizienztagung.

A résztvevők 6 szekcióban, összesen 16 előadást hallgathattak meg a két napos rendezvényen.

A rendezvény keretprogramjaiként részt vehettek a Belsőégésű Motorok Tanszék körbevezetésén, az Audi Hungaria Zrt. gyárlátogatásán és természetesen az első nap záró programján, a konferencia gálavacsoráján.


A konferencia átfogó ismertetője:
Az egyre szigorúbb CO2-kibocsátási szabályok, motorok fajlagos teljesítményének folyamatos növekedése, a növekvő terhelés a motor alkatrészein, és a járművek jelentős mechanikai hatékonyágának növelésének szükségessége jelentős kihívást jelentenek a belső égésű motorok érintkező partnereinek tribológiai viselkedésének optimalizálásában. Ezek a kihívások csak azáltal teljesíthetők, hogyha a járműhajtás összes érintkező felületeinek tribológiai viszonyait optimalizáljuk. Jelen konferencia megfelelő lehetőséget teremt az ezen területen munkálkodó kutatók szakmai tapasztalatainak, kutatási eredményeinek megvitatására, a tudásbázis szélesítésére.

Ezért a konferencia elsődleges fókuszterülete - a tribológia - mellett a hatékony meghajtási rendszerek kifejlesztése a konferencia másodlagos, de ugyanolyan fontos része.


TOVÁBB A KONFERENCIA FÉNYKÉPEKRE


FONTOS INFORMÁCIÓ

Nem találhatóak hírek!

Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 2019. március 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2019. március 27.
Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00