5. Győrer Tribologie- und Effizienztagung


2018. június 19-20. között immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Győrer Tribologie- und Effizienztagung.

A résztvevők 6 szekcióban, összesen 16 előadást hallgathattak meg a két napos rendezvényen.

A rendezvény keretprogramjaiként részt vehettek a Belsőégésű Motorok Tanszék körbevezetésén, az Audi Hungaria Zrt. gyárlátogatásán és természetesen az első nap záró programján, a konferencia gálavacsoráján.


A konferencia átfogó ismertetője:
Az egyre szigorúbb CO2-kibocsátási szabályok, motorok fajlagos teljesítményének folyamatos növekedése, a növekvő terhelés a motor alkatrészein, és a járművek jelentős mechanikai hatékonyágának növelésének szükségessége jelentős kihívást jelentenek a belső égésű motorok érintkező partnereinek tribológiai viselkedésének optimalizálásában. Ezek a kihívások csak azáltal teljesíthetők, hogyha a járműhajtás összes érintkező felületeinek tribológiai viszonyait optimalizáljuk. Jelen konferencia megfelelő lehetőséget teremt az ezen területen munkálkodó kutatók szakmai tapasztalatainak, kutatási eredményeinek megvitatására, a tudásbázis szélesítésére.

Ezért a konferencia elsődleges fókuszterülete - a tribológia - mellett a hatékony meghajtási rendszerek kifejlesztése a konferencia másodlagos, de ugyanolyan fontos része.


TOVÁBB A KONFERENCIA FÉNYKÉPEKRE


FONTOS INFORMÁCIÓ

Nem találhatóak hírek!

Eseménynaptár

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00